16. ARC pályázat - Hol jár az eszed?

2016. 05. 25.
arc16_alap_kreativ_A4_layout_mod6_2.jpg
PÁLYÁZATI KIÍRÁS 
 
A pályázatok leadási határideje: 2016. július 12. 
 
ARC FŐTÉMA: HOL JÁR AZ ESZED?
 
Neked hol jár az eszed? 
A felső tízezer, vagy az alsó tízmillió között? Az integetőerkélyen vagy a szopórolleren? A megtapsolt teljesítmények vagy az eltapsolt milliárdok között? A honosított bevándorló gazdagok vagy a hontalan migráns gyerekek között? Nincstelenekkel tekereg az erdőben, hogy fát gyűjtsön és túlélje az éjszakát, vagy bennfentesekkel kavar a zavarosban, hogy földet gyűjtsön és túlélje a nép haragját? Neked hol jár az eszed? A jövővel agyal, hogy merre legyen a haladás iránya, vagy a múltba réved, hogy mégis hogy juthattunk ennyire vissza az időben? Azon jár, hogy hogyan lehetne másokkal együtt a világ legjobb hazáját összehozni, vagy azon ketyeg, hogy egyetlen egy épeszű gondolat se születhessen meg ezen a vidéken?
Bárhol is jár az eszed, a legjobb, amit tehetsz, hogy megmutatod másoknak is – és megosztod az élményt az idei ARC pályázaton. Találd meg az eszed, pályázz és nyerj! Hajrá!

Pályaművedet óriásplakát formátumban készítsd el! Ld. technikai feltételek!

Az alkotói szabadság jegyében a felkínált főtémán kívül más ötlettel, témával is pályázhatsz szabadon! 
ARC+
SUGÁRVESZÉLY VAGY TAVASZI SZÉL?
Képbe hozó plakátverseny

Témagazda: Energiaklub (www.energiaklub.hu/

Az atomkorszak ideje leáldozik. A fejlett országokban ma már zöld energiában gondolkodnak. A nagy befektetések a megújuló technológiákba áramlanak. Németország a következő hat évben összes működő atomerőművét leállítja, mert az atom használata a társadalom számára elfogadhatatlan kockázatot és veszélyt jelent: gondoljunk csak az atomerőművek ellen megkísérelt terrortámadásokra, vagy arra, hogy atomerőművet építeni elképesztően drága, és ennek terhe az adófizetők vállát nyomja. 
Magyarországon a döntéshozók mégis úgy vélekednek, benne kell ragadunk egy letűnőfélben lévő korban. Paks II pénzpazarló, mert minden más megoldásnál költségesebb. Orosz hitelből épülne, ami beláthatatlan időre kiszolgáltat bennünket az orosz érdekeknek. Paks II környezetszennyező, mert a kiégett fűtőelemek tárolása a világon sehol nem megoldott. Az elemek több százezer évig sugárzók maradnak. 
A zöld energia viszont egyre olcsóbb, korlátlanul rendelkezésünkre áll, az országban sok helyen, vidéken is munkahelyeket teremt. 
Hogyan viszonyul Paks II megvalósulásával az ország vezetése a lakossághoz? És fordítva: a lakosság a hatalomhoz? Merre akarunk haladni? És merre haladunk valójában? Gondold végig, és mutasd be Paks II visszásságát plakátodon! Vagy jelenítsd meg azt az irányt, ami szerinted korszerű, környezet- és emberbarát! 
Tervezz olyan óriásplakátot a témában, ami előtt szelfizni is lehet!


A legjobb 5-11 alkotást a 16. ARC-on, a SUGÁRVESZÉLY VAGY TAVASZI SZÉL? c. kamarakiállítás keretében mutatjuk be. A zsűri egy fődíjat ad.

„Tavaszi szél” különdíj
A Magyar Szélenergia Ipari Társaság és a zsűri a legszelesebb alkotásnak ítéli oda a „Tavaszi szél” c. különdíjat.

Van hozzá energiánk! – Greenpeace-különdíj
Jelige: a nap és a szél energiája mindannyiunké!
ARC+
MACIARC
Pályázat magyar civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára

Témagazda: MACI – Magyar Civilszervezetek a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával és együttműködésével

A MACIARC pályázati kiírás megtalálható a következő linken: http://www.arcmagazin.hu/maciarc

A pályázati kiírás nyomtatható formátumban letölthető innen: 16. ARC pályázati kiírás 
vagy a részletes pályázati kiíráshoz kattints a TOVÁBB gombra! 
 

MACIARC

2016. 04. 20.

Pályázat magyar civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára

 

Témagazda: MACI – Magyar Civilszervezetek a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával és együttműködésével

 

MACIARC_web_500x500_macilisa_jav.jpg

 

Szolidaritás? Gondoskodás? Odafigyelés? A másik ember problémája?

 

Igen, ez a mi pályánk! 

 

MACI, a Magyar Civilszervezetek közössége azzal a céllal jött létre, hogy megerősítse a közösségi lét fontosságát egy olyan társadalmi környezetben, ahol a fősodrás ezzel ellentétes irányba visz: egy elmagányosodó, elidegenedő úton járó társadalom összetartó kapcsait felfrissítse, megerősítse. 

 

MagNet Magyar Közösségi Bank is hasonló értékekre építi saját ténykedését és filozófiáját, ezért támogatja a magyar civiltársadalom összefogását és erőfeszítéseit – akár a civilek bankjaként is. 

 

MACIARC: ÚJRA CIVILSZERVEZETEK AZ ARCON

 

Idén is felhívással fordulunk a magyar civilszervezetek és a kreatív ügynökségek felé. A 16. ARC kiállításon 5-11 óriásplakáthelyet biztosítunk azoknak az alkotásoknak, amelyek a legszellemesebben, legkreatívabban mutatják be valamely civilszervezet munkáját. 

 

Bár a pályázatot a civilszervezet nyújthatja be, bízunk abban, hogy számos kreatív ügynökség, grafikus vállal közösséget jó civil kezdeményezésekkel, és ajánl fel pro bono segítséget annak érdekében, hogy a nagyközönség előtt bemutasson egy-egy civilszervezetet. Természetesen a kreatív szolgáltatókkal együtt készített plakátokon az ügynökség is megjelenhet, mint a civilszervezet partnere.

 

A MagNet Bank és az ARC segítséget nyújt abban is, hogy a lehetséges partnerek egymásra találjanak: 2016. május 23-án, egy rapid randi keretén belül alkalmat adunk az ismerkedésre civilek és kreatívok között. Itt jó ügyek találhatnak olyan kreatív partnerre, aki formába önti és segít megmutatni azokat. A rapid randira a civilrapidrandi@magnetbank.hu címen lehet jelentkezni 2016. május 10-ig.

 

A legjobb 5-11 alkotást a 16. ARC kiállításon (előreláthatólag 2016. szeptember 9-23-ig), „MACIARC” kamara kiállítás keretében mutatjuk be. 

 

A pályázatok leadási határideje: 2016. július 12. 

 

A pályázati kiírás nyomtatható formátumban letölthető itt:

MACIARC pályázati kiírás

 

A részletes pályázati kiíráshoz kattints a TOVÁBB gombra!