Magunkról

AJÁNLJUK MAGUNKAT
- Cégeknek, ahol hisznek abban, hogy létezik kommunikáció az óriásplakáton és a TV szpoton túl
- Független kreatív gondolkodóknak
- Kultúrát kedvelőknek
- Véleményformálóknak
- Társadalmi ügyekért elkötelezett magánszemélyeknek
- Társadalmi ügyekért elkötelezett cégeknek, intézményeknek

ALAPÍTÁS
Az ARC Kft. 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy a hazai köztéri reklámkultúrának vérfrissítést adjon.
ÓRIÁSPLAKÁT KIÁLLÍTÁS ÉS EGYPERCES FILMBEMUTATÓ

Bakos Gábor (képzőművész), Fatér Barna (képzőművész) és Geszti Péter (reklám szakember) alapítók, többek között Toscani és a Benetton példáján arra a meggondolásra jutottak, hogy a reklám célokra használt óriásplakát felület a kommersz tartalmakon túl társadalmi üzeneteket is hordozhat. Ezért 2000-ben megrendezték az első Óriásplakát pályázatot és kiállítást. Az azóta eltelt időben minden évben– szakmától, kortól, nemtől és társadalmi hovatartozástól függetlenül – civil alkotók köztéri plakát formátumban megvalósított munkái népesítik be a budapesti Felvonulási teret. 3 héten keresztül a “lényeglátóké” a terep, hiszen a pályázatok útján beérkező alkotások elbírálásakor döntő szempont, hogy azokban milyen erővel nyilvánulnak meg társadalmi reflexiók. A kiállított plakátművek és – a 2001-től bemutatott – egyperces filmek sajátja a humor és a kritikai hang.Jellemzői miatt az Óriásplakát kiállítás és egyperces filmbemutatóra találó kifejezés a “képkulturális agora” vagy a “civil társadalmi fórum”.
KÖZTÉRI KIÁLLÍTÁSOK

Az ARC Kft. a rendszeresen megrendezett ARC kiállításon szerzett gyakorlata révén számos köztéri kiállítást szervezett. Ezek közül ki kell emelni a világhírű fotóművész, Yann Arthus-Bertrand munkáiból rendezett kiállítást (2003) és a Budapest egy napja fotókiállítást(2003).
Budapest egy napja.jpg
2004-ben és 2005-ben a cég a public art (köztéri közösségi művészet) vízére evezett és megrendezte a pont:itt:most kiállítást a Budapesti Őszi fesztivállal együttműködésben.
Pont itt most.JPG pont itt most2.jpg
A cég, az ARC óriásplakát kiállítás mintájára 2008-ban rendezte meg az első Gyerek ARC kiállítást a 6-14 éves korosztály számára.
gyerek arc.jpg
MOLINO_GyerekARC_210x170.jpg
ARC MINT KREATÍV CSAPAT

Brand építés

Az ARC-hoz mint kreatív csapathoz forduló cégekre jellemző, hogy márkastratégiájukban fontos szerepet tölt be a kultúra támogatása. A megrendelő cégek számára nem hagyományos értelemben vett kampányt dolgozunk ki. Jellemzően valamely, a kultúra vizuális területeihez köthető eseményt valósítunk meg. Az eseményhez komplex kampányt dolgozunk ki. E módszerrel egyszerre kelthető fel a brandszimpátia és vezethető be a köztudatba a márka, vagy egy-egy konkrét termék illetve szolgáltatás.2008-ban a Coca-Cola exklúzív szigetes formapalackjára zárt körű tervezői pályázatot írtunk ki. A 10 legjobb grafikai tervet 2 méter magas óriáspalackokon mutattuk be az ARC kiállítás kertetében a Felvonulási téren.
óriás palack.jpgóriáspalack2.jpg
Cégünk múltjából példaként emelhető ki a “Coca-Cola Boldog pillanatok” film és fotópályázat és a pályázatot követő kiállítás (2008).
coca-cola boldog pillanatok.jpg
Boldog_pillanatok_komm_PE_kulonszam_kicsi.jpg
Installációs elem.jpg
Installációs elem2.jpg
A Magyar Telekom 2008-ban arra kérte fel az ARC-ot, hogy népszerűsítse a közhasználatból egyre inkább kivonuló telefonfülkéket. Művészeket és alkotó-csoportokat kértünk fel, hogy alakítsanak át kedvükre 10 telefonfülkét.
A fülkéket az ARC kiállításon mutattuk be.
telefonfülke.JPG
telefonfülke3.jpg
telefonfülke2.JPG
Sikeres együttműködés alakult ki a Zwack és cégünk között. A Fütyülős italmárka népszerűsítésére tárgytervező pályázatot írtunk ki “Kütyü, mütyür, cucc” címmel.
A legjobb alkotásokat a Merlinben mutattuk be. (2008)
futyulos_palyazat_080304_2.jpg
futyulos.jpg
Megrendelőink között jegyezhettük a NIKE-t. 2007-ben komplex kampányt, valamint a “26°” fotópályázatot és kiállítást valósítottunk meg egy hazánkban bevezetendő új termék, a Windrunner dzseki népszerűsítésére.
2005-ben meghirdettük a “Király meztelen” című pályázatot. A kreatívok azt a feladatot kapták, hogy tervezzenek tokot az Apple iPodnak.
ipod_tok_palyPE11.jpg
Társadalmi üzenetek

Cégünk küldetésének tekinti, hogy kiálljon fontos, az össztársadalmat érintő ügyek mellett. Legyen szó akár vállalati CSR-ról, vagy közintézmények kommunikációjáról saját felelősségünknek is érezzük, hogy ráirányítsuk a figyelmet fontos közügyekre. A hatékony kommunikáció érdekében kliséktől és közhelyektől elszakadó kampányokat tervezünk. Többek között kommunikációs partnerei lehettünk a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumnak, a Munkaügyi Minisztériumnak, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak, a Roma Integráció Évtizede Programnak, a Soros Alapítványnak, a Program R-nek, a Fővárosi Polgármesteri Hivatalnak, a Víz az Élet Alapítványnak, a Mavíznek, a MOL-nak, a Tesconak, a Pannonnak és a Magyar Telekomnak.
Event szervezés

Cégünk vállalja céges rendezvények koncepcionális kidolgozását és kivitelezését. Referenciaként kiemelendő az ING Dózsa György úti és Vörösmarty téri székházának bokréta avatója, továbbá az ING székház fényjátéka a Sting koncert idején.
Ötlet management

Társszervezőként vállaljuk különleges, formabontó rendezvények, események, eventek lebonyolítását. Kapcsolatrendszerünket és szervezési gyakorlatunkat kínálva várjuk ezen erősségekkel nem rendelkező, ám fantáziával és ötlettel bíró alkalmi vagy állandó csoportosulások jelentkezését. Ilyen alapon megrendeztük 2006-ban, az RH+ kreatív csapathoz betársulva a Sneaker Pimps Budapestet.
sneaker pimps kreativ.jpg
Az egyedi tornacipőkből álló kollekciót a Merlinben mutattuk be.
sneaker pimps.jpg
A kiállítás kiegészült egy hazai dizájn versennyel, a Tisza cipő tornával. A legjobb alkotások a több ezer darabot számláló, ausztrál tulajdonban lévő utazó kollekció részét képezik azóta is. Némelyik tervből kereskedelmi forgalomba kerülő szériát gyártott a Tisza cipőgyár.
Tisza.JPG
INSTALLÁCIÓS RENDSZER BÉRBEADÁSA

2003 óta az ARC Kft. saját installációs rendszerekkel rendelkezik. A rendszerek kiválóan alkalmasak információs felületeknek és kiállítási installációknak egyaránt. A beépített világításnak köszönhetően éjszaka is funkcionálnak.
install elem kicsi.jpg
IMG_9910.JPG